IEAS 2017 lansează competiția „Premiile Studențești pentru Inovare Tehnică”

Compania DK Expo, lansează concursul „Premiile Studențești pentru Inovare Tehnică”, parte integrantă a noului concept IEAS.

Competiția se adresează tuturor studenților și masteranzilor din Universitățile acreditate în România și urmărește premierea rezultatelor cercetării pentru următoarele domenii: arhitectură, construcții, instalații, inginerie, electronică, automatizări, software și hardware industrial, robotică, nano-tehnologii, Internet of Things sau Smart City.

Lansarea apelului pentru proiecte începe la data de 1 iunie 2017. Înscrierea în concurs se va face pe baza trimiterii unui Abstract de maximum 500 de cuvinte, în care să se propună o temă de cercetare – inovare în aria descrisă, pe adresa premiistudentesti@dk-expo.ro, până la data de 31 iulie 2017.

Proiectele pot fi depuse atât individual, cât și de către echipe de cercetare, formate din studenți și cadre didactice universitare.Competiția cuprinde două secțiuni: Start Up și Inovare Tehnică.

În cadrul secțiunii Start Up pot fi depuse propuneri de inovare pentru domeniile țintă, iar în etapa finală se va organiza o galerie de postere. Pentru secțiunea Inovare tehnică, propunerile trebuie să se concretizeze sub formula unui prototip sau a unei tehnologii cu grad ridicat de interactivitate: program software, HMI sau Smart Technologies.Vor fi acordate premii în valoare totală de 5.000 Euro.

Gala Premiilor Studențești pentru Inovare Tehnică va avea loc în prima zi a expoziției IEAS 2017 (19 septembrie 2017), dedicată educației și inovării.Mai multe detalii și regulamentul oficial al concursului sunt disponibile pe http://www.ieas.ro/premii-competitii/.

„Expoziția IEAS a reprezentat încă de la început o platformă de colaborare între universități, studenți și companii, în cei peste 12 ani de existență susținând numeroase ințiative educaționale. Premiile Studențești pentru Inovare Tehnică reprezintă o continuare firească a acestor preocupări și ne dorim să devină un reper și o sursă de inspirație pentru comunitatea de business din România”, a declarat Cătălin Neamțu, Președintele DK Expo.

Premiile Studențesti pentru Inovare Tehnică se derulează sub egida unor centre universitare prestigioase, printre partenerii instituționali ai evenimentului numărându-se: Facultatea de Inginerie Mecanică și Mecatronică, Universitatea Politehnica București, Universitatea de Construcții București, Universitatea Babeș-Bolyai, Universitate Tehnică din Cluj-Napoca și Universitatea Valahia din Târgoviște.

Sursa: www.ieas.ro

This entry was posted in Facultate and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.