38 de olimpici susținuți de clienții și angajații stațiilor Petrom

Proiectul care a luat naștere în cadrul departamentului de marketing al OMV Petrom a plecat de la  ideea să îmbine creșterea vânzărilor cu implicarea activă în comunitate.

Pe scurt, angajații din stații au strâns bani pentru susținerea unei cauze, prin vânzarea odorizantelor de mașină.

La acel moment, concluzia departamentului a fost unanimă: proiectul trebuie să susțină viitorul, mai exact – elevii cu performanțe la învățătură.

“Am ajuns la concluzia că avem mulți copii și tineri cu rezultate foarte bune la învățătură, dar cu o situație materială precară acasă. De aici și ideea care ne-a mobilizat. Îmi aduc aminte că am început cu o promoție existentă în shop-urile noastre, cu apa plată”, povestește Cătălin Panait, Area Manager Sales, Department/Retail, OMV Petrom Marketing SRL.

În urmă cu 3 ani, Cătălin Panait a reușit să implice în acest proiect 20 de stații Petrom și aproape 300 de angajați. Din vânzarea produselor respective au fost premiați 6 copii.

“Rezultatele au fost remarcabile. Nu pot să descriu în cuvinte emoția copiilor, părinților, cadrelor școlare, inspectorilor de la Inspectoratul Școlar și, nu în ultimul rând, a noastră”, adaugă el.

Așa că echipa a continuat proiectul și anii următori.

În 2015, proiectul s-a extins în 3 zone – București, Constanța, Tulcea – fiind implicați 340 de angajați. Cu cei 13.500 lei strânși au fost premiați circa 30 de copii din medii defavorizate cu rezultate foarte bune la școală și performanțe sportive.

În 2016, însă, departamentul de marketing a dus proiectul la un nivel mult superior.

“Am implicat 136 de stații, am adus lângă noi 1.600 de angajați și am premiat 38 de copii olimpici și medaliați la sport, care provin din familii sărace”, aflăm de la coordonatorul proiectului.

Elevii sunt selectați din 13 județe, pe baza rezultatelor foarte bune obținute la școală și în funcție de veniturile familiei. Cei mai mulți provin din mediul rural, din familii cu venituri mici.

Întrebându-i pe elevi ce și-ar dori ca să fie și mai motivați și să performeze mai mult, angajații Petrom au primit răspunsuri variate: de la o pereche de blugi sau o geacă călduroasă, la un curs de limbă japoneză, o imprimantă sau un atlas performant.

“Ne-a impresionat foarte tare Daniel, un băiat cu rezultate foarte bune la învățătură, dar cu probleme de sănătate din naștere. Când am încercat să îl sprijinim, ne-a spus că poate sunt alți copii care au nevoie mai mare de ajutorul nostru. Deși anul trecut a stat mai mult prin spital, pentru investigații, a terminat clasa cu premiul II. Acum își dorește doar să se facă bine ca să câștige olimpiada de română”, povestește coordonatorul proiectului.

“Este o perioadă în care vedem că învățământul românesc are mare nevoie de sprijin. De aceea, în 2017 acesta ne propunem să ne depășim limitele. Pentru că acești copii sunt cărămizile viitorului nostru”, completează acesta.

 

Află mai multe despre proiectele în care ne-am implicat în 2016 în Galeria Se Poate!

Sursa: Tara lui Andrei

This entry was posted in Scoala and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.